Första halvåret med vår Adria Action

En liten betraktelse över vårt första halvår med husvagnen Adria Action

Vi har ganska länge pratat om att vi skulle skaffa oss en liten husvagn så att vi kan åka till våra fotoställen och fota både morgon och kväll utan att kliva upp väldigt tidigt eller komma hem så sent. När en annons på Blocket dök upp med en Adria Action 361 slog vi till. När vi kollade upp den såg den nästan oanvänd ut fast det är årsmodell 2011. Vi bestämde oss på stående fot att köpa den.
Här hämtar vi hem vagnen.

Axmar brygga

Vår första resa gick till ställplatsen vid Axmar Brygga. Det hela började inte så bra eftersom efter att vi fyllt på vatten i tanken och testade att spola började det forsa vatten på golvet. Det visade sig då att förra ägaren missat att tömma ur varmvattenberedaren inför vintern så att den frusit sönder. Efter att vi torkat upp allt vatten så tyckte vi att vi var värda en varsin Öl på Axmar Brygga 🙂
Efter det tog vi våra kameror och gick en sväng i naturen. Men vi fick slåss mot en massa mygg.
Nedan ser ni några bilder från den kvällen. (Klicka på bilderna för att se de i större format).
Det fungerade i alla fall bra att sova i vagnen, trots att det var lite kallt eftersom vi inte visste om vi kunde använda värmen när varmvattenberedaren var trasig.

Gysinge

Vår andra resa gick till Gysinge och ställplatsen där. Vi hade då bytt ut den trasiga varmvattenberedaren så vi kunde fylla vattentanken och även använda värmen om vi skulle behöva. Det senare behövdes inte alls eftersom de dagar vi var i Gysinge nog var några av de varmaste dagarna den sommaren. Vi började nu vänja oss vid vår lilla husvagn. Det är lite skillnad på den och den andra vi har uppställd året runt på en camping. Den vagnen är nästa dubbelt så stor som Adrian är.
I Gysinge fotade vi på några platser och tog kvällsdopp i Dalälven. Vi hann också med en fotoutställning där.
Konstigt nog var det inte alls lika mycket mygg där som det var i Axmar.
Nedan är några bilder från den resan. (Klicka på bilderna för att se de i större format).

Vemdalen

Nästa resa skedde i september och destinationen var Vemdalens Camping. Vårt mål vara att besöka en del vattenfall som finns där. Vattenfallen heter Sångbäcksfallet, Mittåfallet och Rändåfallet. Nedan ser du några bilder från dessa fall. (Klicka på bilderna för att se de i större format).
Vagnen fungerade bra även när det var lite kyligare på natten.

Östersund

Sista resan för året var till julmarknaden på Jamtli i Östersund. Eftersom det var vinter och kallt då krävdes lite förberedelser. Vi skaffade bl.a. vinterdäck till vagnen. Avloppet går också under vagnen likasom vattnet till spolningen i toaletten. Detta måste fixas på något sätt så att inte rören skulle frysa sönder. Avloppet löste vi med att ställa vattendunkar under tvättstället och diskhon inne i husvagnen. Vattnet till toaletten stängde vi av vid vattentanken och hade en lös vattenflaska med vatten i vid toaletten.
Eftersom vi inte ville vara beroende av gasolen för uppvärmningen skaffade vi en elkassett till värmepannan. Det fungerade alldeles utmärkt under tiden vi var i Östersund.
Några bilder från vistelsen där och resan till och från Östersund.

Avslutning

Som sammanfattning av första året med denna vagn kan vi med bestämdhet säga att vi inte ångrar köpet av den. Det kommer att bli många resor framöver med den. I sommar kommer vi att ta ”lillen”, som vi kallar den, med till Lofoten, det blir ett riktigt test av den.

Det enda vi kan anmärka på är att termostaten på värmepannan har lite väl stor skillnad på till och frånslag, är lika med ojämn värme.  Annars är vi väldigt nöjd med den.

Vårt fotoår 2019

Irland 2019

Vårt Fotoår 2016

Gysingen 2017- Ingbo Källor

Teneriffa 2014

Vulkanlandskap med Teide i bakgrunden